Pashmina PDF Free Download

Posted on

Pashmina (eBook): Chanani, Nidhi: Indian-American teen, Priyanka 'Pri' Das, attempts to reconnect with her mother's homeland through a magical pashmina shawl. Presented in comic book format.Priyanka Das has so many unanswered questions: Why did her mother abandon her home in India years ago? What was it like there? And most importantly, who is her father, and why did her mom leave him behind?

Free shawl knitting patterns for you to make to keep you warm or to give as a beautiful and unique handmade gift. All free patterns to make shawls you can’t resist, below you will find good quality free shawl and wrap knitting patterns.

Search Free Shawl Knitting Patterns by Stitch and Style:

free lace shawl knitting patterns
free cable shawl knitting patterns
free garter stitch shawl knitting patterns
free stockinette stitch shawl knitting patterns
free striped shawl knitting patterns
free diamond lace shawl knitting pattern
free lace leaf stitch shawl knitting patterns
free drop stitch shawl knitting pattern
free ripple stitch shawl knitting pattern
free beaded shawl pattern
free round shawl knitting pattern
free shawl patterns with fringe
free mitered square shawl pattern
free aran shawl knitting pattern
Rectangle shawl knitting pattern
Circular shawl knitting pattern
Triangle shawl knitting pattern

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 social science with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 6 social science. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.

  • Pashmina ebook download. Perfectly Undone mobi ebook. Read Among the Red Stars pdf. Read Christmas in London pdf. Edgedancer (The Stormlight Archive #2.5) ebook download, Edgedancer (The Stormlight Archive #2.5) pdf download free, Edgedancer (The Stormlight Archive #2.5) buy, Edgedancer (The Stormlight Archive #2.5) meap.
  • Download Free DOCX. Download Free PDF. Pashmina was the first item which was registered from the State under the Act in the year 2007. Pashmina is the purest form.
  • Download free » Order » Learn more » A-PDF Restrictions Remover. Remove password and restrictions of PDF files in a few seconds. Download free » Order » Learn more » A-PDF Merger. Combine two or more image files or Acrobat PDF files into a single PDF document. Download free » Order » Learn more » Flip Html5.

Q1. To which caste does Sameer Ek belong?

(a) Muslim
(b) Hindu
(c) Sikh
(d) None of these

Q2. People in Ladakh keep

(a) Bull
(b) Sheep
(c) Cow
(d) Dog

Answer: (b) Sheep

Q3. Pashmina is famous product of:

(a) Ladakh
(b) Kerala
(c) UP

Answer: (a) Ladakh

Q4. Which language does Sameer Do speak?

(a) English
(b) Hindi
(c) Sanskrit
(d) Tamil

Q5. Respect and safeguard is the matter of

(a) Revenge
(b) Safety
(c) Respectful
(d) Priority

Q6. What made Kerala an attractive place for trade?

(a) Pashmina
(b) Sheep meat
(c) Spices

Answer: (c) Spices

Q7. What does Sameer Ek do?

(a) Goes to school
(b) Sells the newspapers
(c) Both (a) and (b)
(d) None of these

Answer: (b) Sells the newspapers

Q8. Difference among the people on cultural basis is known as

(a) Climate Diversity
(b) Cultural Diversity
(c) Racial Diversity
(d) Religion Diversity

Answer: (b) Cultural Diversity

Q9. Jallianwala Bagh is situated in:

(a) Amritsar
(b) Lucknow
(c) Dehradoon

Q10. Which caste does Sameer Do belong to?

Pdf download

(a) Hindu
(b) Muslim
(c) Sikh
(d) Christian

Q11. Which one of the given product is cultivated in Ladakh

(a) Wool
(b) Maize
(c) Cotton
(d) Spices

Answer: (a) Wool

Q12. Kerala and Ladakh is similar in:

Pashmina Pdf free. download full

(a) Both regions were influenced by Chinese and Arab traders.
(b) Both regions are producer of Pashmina
(c) Both regions having same climate.

Answer: (a) Both regions were influenced by Chinese and Arab traders.

Q13. On which source do the people of Ladakh depend for drinking water?

(a) Rivers
(b) Sea
(c) Melting of snow
(d) None of these

Answer: (c) Melting of snow

Q14. The utensils used for frying cheenavala are called

(a) Cheenapatti
(b) Cheenatawa
(c) Cheenachatti
(d) Cheenapan

Q15. The Apostle of Christ came in Kerala about:

(a) 1000 years ago
(b) 1500 years ago
(c) 2000 years ago

Q16. Which region/state produces the Pushmina wool?

(a) Ladakh
(b) Jamshedpur
(c) Kolkata
(d) Delhi

Pashmina PDF Free Download

Answer: (a) Ladakh

Q17. The fertile land and humid climate are suited for growing

(a) Rice
(b) Maize
(c) Cereals
(d) Pulses

Answer: (a) Rice

Q18. ‘The discovery of India’ book was written by ……………………… .

(a) Jawaharlal Nehru
(b) Subhash Chandra Bose
(c) Mahatma Gandhi

Answer: (a) Jawaharlal Nehru

Q19. Where are the Pushmina shawls woven?

(a) In Kashmir
(b) In Tamil Nadu
(c) In Mumbai
(d) In Haryana

Q20. Who composed our National Anthem

(a) Mahatma Gandhi
(b) Dr Iqbal
(c) Bhagat Singh
(d) Rabindranath Tagore

Q21. A country’s customs, religions, arts and history constitute its ……………………… .

(a) Constitution
(b) Culture
(c) Diversity

Pashmina Book Pdf Free Download

Answer: (b) Culture

Pashmina Pdf Free Download 64 Bit

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 social science with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 6 social science. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.